Рецепта на деня: Пилешки бутчета, които ще впечатлят и най-капризните

ВАРНА новини лого

Бързо, лесно, просто и много вкусно! Какво повече може да иска човек от едно ястие! Особено, ако няма време или не е експерт в кухнята. Тези пилешки бутчета ще станат любими на цялото Ви семейство и ще угодите и на най-капризните си гости. Опитайте:

Необходими продукти за 2 порции:

2 по-големи пилешки бутчета

2 равни супени лъжици маслинова паста (безсолна)

1/2 ч.л. пушен червен пипер

1/2 ч.л. сол (ако маслиновата паста е солена, няма да слагате сол)

20 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Измиваме хубаво бутчетата, разрязваме ги на две (не е задължително, но е по-удобно при сервирането). Обмазваме ги с пастата.

пилешко

Поръсваме с пушения червен пипер и сол.

пилешко 2

Хубаво втриваме всичко в кожата с ръка.

поставяме масло

Поставяме отгоре по парченце масло, сипваме внимателно отстрани 1 ч.ч. вода и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 мин., под фолио.

Премахваме фолиото и запичаме още малко за хубава коричка.

готовото ястие

Вкуса и аромата са неповторими! Поднасяме със сезонна салата по избор.

Да ви е сладко!