Ryanair добави София към графика си за Май

ВАРНА новини лого

Нискотарифният превозвач Ryanair добавя три нови маршрута към новия си график на полети от лондонското летище Станстед –до Букурещ, София и Порто. Te ще се изпълняват три пъти седмично, считано от 15 май, до Букурещ и София. Обслужването по маршрут  Лондон (Станстед) – Порто ще бъде ежедневно, като започва от 22 май, съобщава Тraveldailynews.com, цитирана от economic.bg.

Полетите ще се осъществяват три пъти седмично. София е една от новите дестинации към т.нар. ограничено разписание, чиято продължителност засега е продължена до 28 май.

„Работим с правителствата на ЕС в опит да поддържаме открити някои минимални връки заради спешни случаи, макар пътниците на борда да са много малко“, се казва в съобщение на компанията, в което се уточнява още, че се очаква нормалните полети да се възобновят през юли.

„Всички самолети се дезинфекцират ежедневно. При слабо натоварване и безкасови полети социалноти дистанциране се оптимизира на борда и молим всички пътници да сътрудничат пълноценно на нашите екипажи“, пишат още от Ryanair.

От 6 април със заповед на министъра на здравеопазването е забранено влизането на чужденци от Великобритания, а днес той обяви, че иска този режим да продължи поне до 13 юли. От своя страна, Великобритания въвежда задължение всеки, пристигащ със самолет, да се подложи на 14-дневна карантина. Това важи и за британски граждани, а чужденците трябва да докажат на границата, че има частен имот, в който могат да се самоизолират за две седмици.