Дисниленд в Шанхай отвори, хиляди се стекоха към атракционите

ВАРНА новини лого

Тематичният парк Дисниленд в Шанхай днес отново отвори врати за посетители след над тримесечно прекъсване заради пандемията от коронавирус, предадоха световните агенции. Всички билети за днешния ден са разпродадени.

Хиляди посетители се устремиха към атракционите, а Мики Маус бе сред героите, които посрещаха тълпите. Вместо обичайните паради и фойерверки обаче, днешният ден е белязан от маски, проверки на температурата и социална дистанция, както за посетителите, така и за персонала.

Паркът първоначално ще работи в ограничен режим, като броят на посетителите ще е по-малък от обичайния капацитет – едва 20 процента от обичайното или около 16 000 души.  За да се влезе на територията на развлекателния комплекс, освен това трябва да се премине предварителна процедура за регистрация през официално приложение или сайта на Дисниленд.

Посетителите са задължени да спазват санитарни мерки, да съблюдават дистанция от поне един метър и задължително да носят предпазни маски. На входа се проверяват т. нар. здравен Кю Ар (QR) код и се мери телесната температура.

Интерактивните зони за детски игри са затворени, отменени са и театралните постановки на закрито. Повечето атракциони все пак работят, както и ресторанти и представления на открито.

Дисниленд Шанхай

Шанхайският парк е първият Дисниленд в света, който възобновява работа след избухването на епидемията, отбелязва ТАСС. През март на негова територия бяха отворени няколко странични обекта, но самият парк остана затворен.

Шанхайският Дисниленд е съвместен американско-китайски проект, в чието строителство бяха вложени 5,5 млрд. долара. Той се счита за един от най-скъпите проекти в Китай, като компанията Дисни (Disney) държи 57 процента от него, а останалите са собственост на китайски партньор.