Футболните отбори възобновяват тренировките от 15 май

ВАРНА новини лого

Днес Министерството на младежта и спорта получи одобрение от Министерството на здравеопазването на План за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти, изготвен от БФС и ММС, съобщи във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

От 15.05.2020 г. професионалните отбори в страната могат да стартират колективни тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мерки. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус COVID-19 три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб, уточнява министърът.

„В сряда по време на работна среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще обсъдим кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България. Възможните дати са 05.06.2020 г. и 12.06.2020 г. Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите. Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Двамата ще разговаряме и за противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете“, написа Красен Кралев.