Тестове за коронавирус на националите по щанги преди лагера край Варна

ВАРНА новини лого

Всички български национални щангисти преминават тест за коронавирус. PCR пробите на 20-те ни най-перспективни състезатели бяха платени от Българска федерация по вдигане на тежести, хпроверката е рутинна преди следващия етап от подготовката на отбора.

Тестват се и националните треньори, лекари, масажисти, всички, които имат контакти с елитните ни спортисти, съобщава „24 часа“.

Най-силните български състезатели по вдигане на тежести продължават тази седмица тренировките си с лагер на НСБ „Спорт палас“. От сряда националната база край Варна ще приеме още най-добрите наши представители в спортовете художествена гимнастика (индивидуално), фехтовка, олимпийско таекуондо и бадминтон.

Достъпът до базата ще е строго ограничен съгласно изискванията на противоепидемиологичните мерки и разпоредбите на министър Красен Кралев.

Българските щангисти продължават да се подготвят за най-важното състезание тази година – европейското първенство в Москва, което пандемията пренасрочи за есента. След шампионата в руската столица трябва да станат известни окончателните участници на олимпиадата в Токио следващото лято.