Под 1000 болни от COVID-19 в интензивните отделения в Италия

ВАРНА новини лого

Под 1000 болни от COVID-19 се намират сега в интензивни отделения в Италия. Това се случва за първи път от 10 март насам, когато в страната беше въведена повсеместна изолация, предадоха от Франс прес, цитирани от БТА.

Сега в интензивни отделения са 999 болни от коронавирус. Пикът на болни от заболяването беше достигнат на 3 април (тогава беше съобщено за 4068 души в интензивни отделения в страната).

За последните 24 часа в Италия са починали нови 179 заразени с коронавируса. Общият брой на смъртните случаи е 30 739. Общият брой на заразените в страната е 219 814.

Италия започна поетапно излизане от изолацията на 4 май. За 18 май е предвидено отварянето на музеи и магазини за нехранителни стоки, а според италиански медии тогава може да бъдат отворени и фризьорски салони и ресторанти в областите, които не са тежко засегнати от епидемията.

Властите не спират да предупреждават за риск от втора вълна на зараза. В неделя премиерът Джузепе Конте предупреди сънародниците си, че това лято ще ходят на почивка, на море или в на планина, но това ще става по един различен начин, с правила и предпазливост.

Той поясни, че указания в тази насока ще бъдат съобщени в зависимост от развоя на ситуацията.