Баща и син от Варна арестувани в плантацията им от „ганджа“ (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

При специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението, проведена от служители на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна, е установено, че в промишлената зона на с. Бенковски, П.Я. (59 г.) и И.И. (35 г.) са организирали помещения за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа.

Иззети са 450 растения с различна височина в процес на сушене, суха тревиста маса в насипно състояние с общо тегло 107,96 кг. От друго помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения, са иззети апаратура, уреди за отопление и вентилатори, саксии, чували с тор, семена. При действията по разследване на случая са иззети различни суми в българска и чуждестранна валута.

Образувано е досъдебно производство. П.Я. и И.И. са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

В рамките на специализираната операция, провеждаща се в малки населени места край Варна  са проверени 132 лица и 96 автомобила. Задържани са още 10 души, оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в региона, като един от тях е бил обявен за издирване.

В хода на операцията са задържани също извършител на умишлен палеж, регистриран в с. Бозвелийско, както и извършител на кражба от частен дом в Дългопол.

Снимки Пресцентър на МВР