Митничари конфискуваха цигари за 6000 лева

ВАРНА новини лого

19 000 къса (950 кутии) цигари са задържани при проверка на лекотоварен автомобил пътуващ от България към Белгия през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

Българските митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ селектирали за проверка лекотоварен автомобил с великотърновска регистрация, управляван от български гражданин. Той заявил, че превозва хранителни продукти към Белгия и отрекъл да пренася акцизни стоки, но при сканирането с рентген митническите служители забелязали подозрителна плътност на две места между превозваната стока.

При щателната проверка, в куфар и на дъното на кашон с царевични пръчици, те откриват тютюневи изделия от четири марки от висок клас с общо количество 950 кутии, всички облепени с български акцизен бандерол, и на пазарна цена близо 6000 лева.

За цигарите водачът е заявил, че са лично негови, като е посочил също, че не разполага с опростен придружителен документ, съгласно изискванията на чл. 76а, ал. 8 или чл. 76в, ал. 3 от ЗАДС. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.