Няма заразени с коронавирус наши щангисти

ВАРНА новини лого

Нито един от националните щангисти не е носител на коронавируса. Това установиха направените преди ден от местните РЗИ-та тестове на най-добрите състезатели по вдигане на тежести. Националите се събраха в НСБ „Спорт палас“ край Варна, където ще продължат подготовката си в следващия месец. Това съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Старши треньорът Иван Иванов е повикал в базата край Варна 13 щангисти с шансове за добро класиране на европейското първенство за мъже и жени, пренасрочено заради пандемията за есента.

Достъпът до базата ще е строго ограничен, съгласно изискванията на противоепидемиологичните мерки и разпоредбите на министър Красен Кралев. Българските щангисти продължават да се подготвят за най-важното състезание тази година – европейското първенство в Москва, което пандемията пренасрочи за есента. След шампионата в руската столица трябва да станат известни окончателните участници на олимпиадата в Токио следващото лято.

Ако летният календар в световен мащаб се запази към тях ще се присъединят няколко юноши и младежи, които евентуално ще участват на европейските шампионати за 15 и 17-годишни през август във Финландия и за 20 и 23-годишни през септември в Литва.