Окръжна прокуратура-Варна образува досъдебно производство за присвояване на партийни субсидии

ВАРНА новини лого

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по разследване на Нова телевизия за присвояване на партийни субсидии, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, образува Окръжната прокуратура във Варна по повод излъчени два репортажа от разследване на Нова телевизия, в които са посочени нарушения на лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов. В тях се изнасят данни за престъпление по член 203 от Наказателния кодекс, което е законен повод за образуване на досъдебното производство.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.

Още по темата:

Нови скандални разкрития на НОВА за председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов (ВИДЕО)

Евтин PR или просто популизъм? За посланията на Костадин Костадинов, като кандидат за кмет на Варна, лозунгите и партийната субсидия на ПП “ Възраждане“

Разследване: „Възраждане“ са можели да се откажат от партийна субсидия, но не пожелали