Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа собствениците на наркооранжерията в село Бенковски

ВАРНА новини лого

Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа баща и син, отглеждали марихуана в наркооранжерия в село Бенковски, съобщиха за „ВАРНА новини“ от Апелативна прокуратура – Варна.

59-годишният Петър Я. и 35-годишният му син Иван са установени като съучастници в престъплението по член 354а, ал. 2 от НК – държане с цел разпространение на наркотични вещества в особено големи размери, по време на проведената вчера специализираната полицейска операция на ОД на МВР във Варна. Те са привлечени към наказателна отговорност за деянието, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

По време на провеждането на операцията служителите на ОД на МВР попаднали на поземления имот в село Бенковски, където живеят бащата и синът. Двамата отглеждали и зеленчуци, вероятно за прикритие на засадените и отглеждани растения марихуана.

Баща и син от Варна арестувани в плантацията им от „ганджа“ (СНИМКИ)

При претърсване в имота са намерени и иззети над 400 растения с различна височина, близо 108 кг суха тревиста маса, модерно оборудване с рефлектори, климатик, препарати за растителна защита, тор, гриндер за стриване на суха тревиста маса, вентилатори, лампи, радиатори от отоплителна система, саксии,  българска и чуждестранна валута, семена и влагоабсорбатор.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания във Варненския окръжен съд спрямо двамата обвиняеми да бъдат взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“.