Продължава поетапният ремонт на ул. „Царевец” във Варна (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

В момента е в ход ремонтна дейност по ул. „Царевец” в отсечката от бул. „Генерал Колев” до бул. „Осми Приморски полк”, съобщиха за „ВАРНА новини“ от район „Приморски“.

Новата асфалтова настилка ще бъде 3950 квадратни метра, рехабилитираните тротоари 610 квадратни метра, а паркингите на тревна фуга – 420 квадратни метра.

В частта от светофара до двора на Средно училище „Найден Геров” ще бъдат обособени паркоместа. Успоредно на оградата на училището и до кръстовището с бул. „Осми Приморски полк” изцяло ще бъдат подменени тротоарните плочки и бордюри, ще се монтират ограничителни колчета.

Припомняме, че в края на 2019 година започна поетапният ремонт на южното платно на ул. ”Царевец”. Вече е готова отсечката от бул. „Левски” до бул. „Генерал Колев”.

Изцяло беше преасфалтирано пътното платно като беше положена 3475 квадратни метра настилка,. Подменена беше част от водопроводната мрежа.

Бяха рехабилитирани 1135 квадратни метра тротоари, поставени бяха ограничителни колчета и изградени 500 квадратни метра паркинги на тревна фуга. Разчерта се нова пътна маркировка.

Ремонт

Ремонт

Ремонт