На протеста в София задържаха обявен за общодържавно издирване и двама с криминално минало

ВАРНА новини лого

снимка pik.bg

Седмина мъже и жена са задържани днес по време на протестните действия в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР за акцията в центъра на София на партия „Възраждане“ на К. Костадинов, който в момента е разследван за злоупотреба с партийната субсидия.

Трима от тях – на възраст 21, 40 и 45 години, и 36 – годишна жена са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане. У 46-годишен мъж е намерен забранен предмет – нож.

Друг от задържаните, 42-годишен, е с множество криминални регистрации и е обявен за общодържавно издирване.

Двама мъже, на 32 и 33 години с множество криминални регистрации, са задържани, след като хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите.

У 32 годишния е намерена и иззета тревиста маса.

На протеста имаше представители на БСП, на ДОСТ, на линия бе вечният протестър Йоло Денев, а уволнената дисциплинарно бивша съдийка Ченалова дори произнесе слово с мегафон пред НС.

По време на протестните действия в централната градска част са предотвратени от полицията опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони.

Налице е грубо нарушаване на противоепидемичните мерки по заповедта на министъра на здравеопазването.

По-рано някои от участниците направиха и опит да проникнат в сградата на Народното събрание.

Екипи на СДВР продължават да работят за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения, се казва в съобщението на пресцентъра на МВР.

от kanal3.bg