Задържаха четирима с наркотици във Варненско

ВАРНА новини лого

Полицаи задържаха четирима души с наркотични вещества на територията на Варненска област.

На 13.05.2020 г., около 04:45 ч., на ул. „Веслец“ във Варна е извършена полицейска проверка на лицето Я. С., на 33 г., от Варна, който доброволно предава 4 бр. пликчета с кристално вещество и други 4 пликчета със зелена тревиста маса. Направената експертна справка установява, че веществата в пликчетата са наркотици – марихуана с тегло 2,59 гр. и метаамфетамин с тегло под 1 гр. Образувано е бързо полицейско производство.

Близо четири часа по-рано около 00:50 ч., на бул. „Република“ е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо 306“, управляван от М. Й., на 34 г. и пътник Г. И., на 29 г. и двамата от Варна, известни на МВР. М. Й. предава доброволно пликче с бяло прахообразно вещество, а Г. И. предава доброволно друго пликче с бяло прахообразно вещество. Експертна справка установява, че веществата в пликчетата са наркотици – метаамфетамин, като и в двете пликчета количеството е с тегло под 1 гр. Образувани са бързи полицейски производства.

Ден по-рано, на 12 май, около 15:20 ч., на улица в гр. Девня е извършена полицейска проверка на лицето Д. Т., на 21 г., от Девня, който доброволно предава пакетче със суха зелена тревиста маса. Експертна справка установява, че веществото в пликчето е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр.. Образувано е бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор при РП – Девня.

Лицата са задържани за срок до 24 ч. След отпадане на основанието за задържанията, са освободени.