Пороен дъжд отнесе пътната настилка на улици в Лом

ВАРНА новини лого

Порайният дъжд, паднал между 22 и 24 часа снощи, е отнесъл пътната настилка по накои улици в Лом и е наводнил мазета в града, съобщиха от общинската управа, предаде БТА.

За около два часа в Лом са паднали 45 литра на квадратен метър дъжд, а дълго след полунощ екипите на общинската фирма „Чистота“ и на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са отводнявали улици и мазета.

Най-тежко е положението по стръмните части на Лом, където има много отнесени асфалтови настилки. Улица „Софийска“, която е републикански път II-81 Лом-Монтана-София, буквално е била непроходима и засипана с трошен камък и бордюри, вследствие на незавършения вече втора година основен ремонт от Агенция „Пътна инфраструктура“. В райна на бензиностанция по същата улица десетки коли са останали във воден капан, докато участъкът не е бил отводнен. От пороя са засегнати десетки улици в Лом, обявиха от общинската управа. За около два часа и половина през нощта крайдунавския град е останал и без електричество.

Кметът на Лом Георги Гаврилов заяви, че общината ще иска помощ от фонд „Бедствия и аварии“ за възстановяване на пострадалите от пороя улици. Той коментира, че е крайно време Агенция „Пътна инфраструктура“ да завърши ремонта на улица „Софийска“ – входа на Лом от Монтана и София и че хората в Лом и живеещите по тази улица с право негодуват срещу забавянето на строителните дейности.