Професионална гимназия по химични и хранително – вкусови технологии (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Професионална гимназия по химични и хранително – вкусови технологии „Дмитрий Иванович Менделеев” гр. Варна е наследник и продължител на традициите на Техникум по индустриална химия.

През 2020 година колективът й отбеляза 71 г. от основаването на първия химически техникум във Варна и Североизточна България.

Училищната история е свидетелство за жаждата за знание, професионалните амбициии и младежките изяви на над 10 000 възпитаници.

За новата учебна 2020/2021 година гимназията предлага специалностите:

1. „Технологичен и микробиологичен контрол в химични производства“;
2. „Технология на фармацевтични и парфюмерийно – козметични продукти”
3. „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”;
4. „Очна оптика“.
5. „Консултант, козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия“ – дуално обучение.

През годините училището е подготвило висококвалифицирани кадри за всички отрасли на националната икономика – химици, лаборанти, техници, технолози.

Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии "Дмитрий Иванович Менделеев"

Професионална гимназия по химични и хранително – вкусови технологии „Дмитрий Иванович Менделеев” гр. Варна е наследник и продължител на традициите на Техникум по индустриална химия. През 2020 година колективът й отбеляза 71 г. от основаването на първия химически техникум във Варна и Североизточна България. Училищната история е свидетелство за жаждата за знание, професионалните амбициии и младежките изяви на над 10 000 възпитаници. За новата учебна 2020/2021 година гимназията предлага специалностите: 1. „Технологичен и микробиологичен контрол в химични производства“;2. „Технология на фармацевтични и парфюмерийно – козметични продукти”3. „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”;4. „Очна оптика“.5. „Консултант, козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия“ – дуално обучение съвместно с фирма „dm България“ ЕООД. През годините училището е подготвило висококвалифицирани кадри за всички отрасли на националната икономика – химици, лаборанти, техници, технолози.

Публикувахте от Варна празнува 24-ти май в Вторник, 19 май 2020 г.