Христо Мутафчиев: Няма да стъпя в Гърция, ще почивам на българското Черноморие

ВАРНА новини лого

Снимка: Facebook / Hristo Mutafchiev

Христо Мутафчиев избухна срещу сънародниците ни, които предпочетоха Гърция за лятната си почивка вместо българското Черноморие. След като падна карантината в южната ни съседка, масово българи се отправиха на почивка там.

В понеделник над 15 хиляди туристи са влезли в Гърция само през граничния пункт „Кулата“ за първите шест часа след отпадане на седемдневната карантина, наложена от южната ни съседка.

„Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си“, заяви пред Нова ТВ актьорът и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Той коментира и че със сигурност сред заминалите на почивка в Гърция има хора, които са получили помощи от държавата заради кризата с коронавируса.

Мутафчиев смята, че проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от българските туристи са други.

„Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя. Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим“, категоричен е Мутафчиев.

„Туризъм и почивка под строй не може да се прави. Това, което искаме да постигнем с колегите и кампанията „Преоткрий България“, е да накараме хората наистина да преоткрият страната ни. Ние имаме чудесна природа, услугите са ни на достатъчно високо ниво и всички колеги се стараят“, заяви от своя страна Борислав Хаджиев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По думите му в ситуацията на извънредно положение, което застрашава целия сезон, браншът дава всичко от себе си, за да подобри услугата.

Tribune.bg