Простреляното във Варна дете се възстановява, майката настоява за адекватно наказание на стрелеца

ВАРНА новини лого

Простреляното във Варна дете се възстановява добре и днес се е явило на НВО, потвърди майката на Луиза, предаде ДНЕС+.

„Има все още лек проблем с писането, но очакваме да отстранят конците и се надявам по-бързо да се възстанови напълно. Очаквам всеки момент да се върне от изпита, за да видя как е и дали е имала трудности да пише“, коментира разтревожената майка. Тя обясни, че към момента се провеждат разпити, разпитват и децата, свидетели на инцидента.

По думите ѝ досъдебното производство се движи с много бавни темпове. „Искам той да си плати за стореното, искам да усети болката, която усетих аз, когато ми се обадиха и ми казаха, че детето ми е простреляно и пътуват към Спешното“, каза през сълзи майката.

На 4 юни в кв. Възраждане, зад блок 23, 14-годишната Луиза бе простреляна с въздушна пушка, докато е отивала при прятелите си да си играят.

Децата са се намирали зад блока, като изведнъж по тях започва стрелба.

Те се скриват в съседните храсти, а Луиза, която тъкмо е вървяла към тях, се оказва простреляна в ръката. Въпреки предупрежденията на приятелите и, че стрелят по тях и тя трябва да се скрие, детето не успява.

Изведнъж е уетила болка в ръката, като при ужилване и вижда, че от нея тече кръв.

След подаден сигнал на 112, се отзовават Спешна помощ и полиция.

От ръката на Луиза е извадена 4.5 мм чашка, изстреляна от въздушна пушка.  Стрелецът е установен  на момента и задържан за 24 часа.

Обяснението на 64 годишния мъж е, че децата са брали череши от дърво, което се намира зад блока. Пушката на стрелеца е иззета, както и разрешителното му за огнестрелно оръжие.  Стрелецът е пенсионер, който живеел с жена, но нямал деца.