Гешев за заплахите срещу него: Който го е страх от вълци, не ходи в гората (ВИДЕО)

Иван Гешев

„Който го е страх от вълци, не ходи в гората. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор“, така Иван Гешев отговори на въпроса дали е бил заплашван. 

В медиите се появи информация, че обивнител №1 е получил своя снимка с дупки от куршуми, а заплахите срещу него не стихвали от 4 месеца. Гешев обаче бе категоричен, че това не е тема, която касае българските граждани. Но поясни, че е бил наясно със служебните си задължения и рисковете, които крият.

„Наясно съм какво искам, какви са целите ми и какви ще са последствията както за мен, така и за колегите ми“, обясни той.

„Целта на прокуратурата е към края на годината да има в различни нива на битовата престъпност различни намаления. Сигурни сме, че сме към правилния път и ще достигнем тази цел. Това, което е недопустимо, независимо от повода и извършителя на престъпление, в центъра на втория най-голям град в страната група от хора да нападат, въоръжени с крака от маси. Недопустимо е да се бият хора. В последния случай е нападнат следовател с 23-годишна служба. Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта, да си устройват масови сбивания, това да се снима и да е повод за гордост”, заяви Гешев.

Софийската градска прокуратура се е самосезирала за записа, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Експертизата ще е в две направления – дали става въпрос за незаконно използвано средство или е фалшифициран запис. Според Гешев, като гражданин, записването с телефони е превърнато в национален спорт.

„С това, което правим, генерираме скандали, с което даваме лош сигнал към европейските ни партньори, но най-вече към българските граждани. Законът трябва да се спазва от всички’, категоричен е главният прокурор.

За Гешев Божков бил просто обвиняем, който се укрива от властите. Прокуратурата все пак ще провери всички негови сигнали, тъй като е длъжна, добави той.

Вижте новината в NOVA:

Сподели: