Изпращат зрелостници от 24 юни до 1 юли

Абитуриенти.

Снимка "Булфото" от cross.bg

От следващата седмица започва изпращанията на зрелостниците от столичните училища. Те ще се проведат между 24 юни и 1 юли, като тогава на дванадесетокласниците ще бъдат връчени и дипломите им, уточниха за БНР от Регионалното управление на образованието София – град. След 1 юли ще се състоят и абитуриентските балове, но при строги противоепидемични мерки.

Абитуриентските балове ще започнат веднага след изтичането на заповедта на министър Кирил Ананиев на 30 юни за организиране на събития, сватби и балове на закрито с максимум 10 души.

В заседанията ще се следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, уточни заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Атанас Димитров: „Решихме да се ограничат бройките на маса – до 4 души, дезинфектанти и санитарно-хигиенни принадлежности, а вентилационни съоръжения, които имат – то да работя“.

Заведенията ще работят с намален капацитет от наличните си места.
„Приблизително на 50 процента – с отстояния един от друг. Това създава известна дискомфорт на всички, включително и на празнуващите“, допълни Димитров.

В София вече са направени резервации от десетки училища, въпреки че зрелостниците са все още предпазливи. От следващата седмица започва и връчването на дипломите за средно образование.

КРОСС

Сподели: