Позиция: Ало, избирателите? Вижте за кого сте гласували!

Костадин Костадинов и Георги Георгиев

Учител и ученик: Костадин Костадинов и Георги Георгиев (на преден план).

Над 30 г. решенията в местния парламент на Варна се вземат по демократичен начин, къде по-трудно, къде по-лесно, но винаги в най-новата история е имало някакъв консенсус, някакъв феърплей в името на морския град и варненци.

Но в последните месеци се случва нещо невиждано – двама представители на разпадащата се партия „Възраждане“ буквално газят върху всичко, което е било емблема на Общинския съвет като най-значима институция в града.

Георги Георгиев и Цончо Ганев са също толкова кресливи и безпомощни на заседания на комисии и на ОбС – Варна, колкото и техният лидер Костадин Костадинов, по-познат като Костя Копейкин. И на днешната финансова комисия постигнаха ново дъно в поведението си – безцеремонност, кракяне (срещу всички и всеки), непознаване и неспазване на правилника, реплики, подмятания и обидни квалификации…

Не е ясно какво образование и капацитет имат тези двамата, но определено се мислят за сведущи по всичко – от коронавируса, до финансово-счетоводните закони и прочие тънкости в нормативната база. Сигурно ще останат разочаровани, но като общински съветници са около нулата.

Поведието има е по-близо до навиците на превъзбудени тийнейджъри, които искат нещо, но сега, на минутата!

Срамно е, че всички други съветници от останалите партии (местният парламент на Варна е „най-шарен“ в страната) трябва да им търпят неадекватното поведение, често дори хващайки се с две ръце за главите.

Какъвто лидерът, такава и партията, това ясно. Очевидно и сподвижниците на Копейкин вървят с широки крачки подире му.

А най-интересното е друго, кой ги е избрал в Общинския съвет.

Ясно, че варненци, но знаят ли тези, които са пуснали бюлетина за тях, с какво се занимават избраниците им? И как, и по какъв начин?

При положение, че не са наясно, да ги видят в „действие“.

Със сигурност, мнозина ще размислят дали отново да гласуват за Копейкин, Георги Георгиев и Цончо Ганев.

Един поглед върху делата им е достатъчен.

Иван Стоев

Сподели: