Намериха 220 кг. тютюн за наргиле в клетки за птици (СНИМКИ)

Тютюн за наргиле в клетки за птици

Снимки: Агенция "Митници".

Митническите служители от Териториална дирекция Южна морска задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 18 юни около 12:30 часа на МП „Капитан Андреево“ на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига товарен микробус марка „RENAULT TRAFIC“ с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим. При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са порода бойни индийски петли и кокошки.

След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от клетките са укрити 120 пакета с по един килограм тютюн за наргиле. В хода на проверката са открити, в кашони поставени на рафтове в лявата страна на товарното отделение още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг. Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково.

Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви документи за тях.

Сподели: