Рецепта на деня: Телешки език с ароматен доматен сос

телешки език

Необходими продукти:

Телешки език – 1 кг.

Чушки – 2 бр. червени, ситно нарязани

Лук – 3 глави, ситно нарязани

Олио – 3 с. л.

Домати – 1/2 кг, обелени и настъргани

Брашно – 1 с. л.

Червен пипер – 1 ч. л.

Чесън – 3 скилидки

Бяло вино – 1/2 ч. ч.

Дафинов лист – 3 – 4 бр.

Сол

Магданоз – 1 връзка

 

Начин на приготвяне:

Измийте добре телешкия език и го сварете в леко подсолена вода, заедно с дафиновия лист. 

Веднага след сваряването, обелете езика докато е още топъл. Нарежете го на филийки и го поръсете със сол.

Запържете лука, добавете чушките, брашното и червения пипер. Когато се запържи и пипера, изсипете обелените и настъргани домати. Налейте виното и варете, докато водата в соса се изпари и остане на мазнина.

Когато сосът е готов, добавете скилидките чесън и залейте филийките сварен език.

Поднесете ястието поръсено с магданоз и гарнирайте с картофено пюре.

 

Добър апетит!

Сподели: