Бързата реакция е предотвратила по-тежки последици при инцидента в тунел „Железница“

тунел железница

Скала затисна трима работници при строежа на тунел „Железница“. Бързата реакция на колегите им ги е спасила, но въпреки това двама пострадаха тежко и са транспортирани във ВМА, предаде БНТ.

Малко преди обяд по време на строителни дейности скална маса се изсипва върху 3-ма от работниците в тунел „Железница“. Багерист, който се намирал наблизо, подава сигнал и за минути на място пристигат екипи на Спешна помощ и на пожарната служба. Пострадалите работници са извадени живи.

Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград: Първият е с травма на корема, направихме скенер. От него няма данни за някакви патологични процеси, остава за наблюдение. Добро общо състояние. Вторият пациент е в по-тежко състояние – три счупени ребра, пневмоторекс, контузионен бял дроб.

По-късно 31-годишният Спас Бимов, който работи на обекта едва от два месеца, беше транспортиран с линейка до София.

На мястото на инцидента пристигна премиерът Бойко Борисов.

Премиерът каза, че се е зарадвал на иконите в тунела и добави, че Господ е спасил работниците. Според регионалния министър Петя Аврамова не са констатирани нарушения при изпълнения на дейностите около изграждането на тунела.

Всеки път, когато прави инспекция на строителни обекти, премиерът призовава работниците да спазват мерките за безопасност.

Работниците, изграждащи тунел „Железница“ от АМ „Струма“, работят по 24 часа, на 3 смени.

Сподели: