Само булката и младоженецът ще могат да танцуват на сватба в Турция

младоженци

Само булката и младоженецът ще могат да танцуват на сватбата си след отварянето на ритуалните зали от следващата седмица, съобщи днес турското министерство на вътрешните работи, цитирано от БТА.

Прегръдките и ръкуването са забранени, уточниха от министерството в циркулярно писмо, изпратено до всичките 81 окръзи преди поредното облекчаване на ограниченията заради пандемията от коронавирус, влизащо в сила от 1 юли.

Семейството и приятелите могат да се наслаждават на музиката, но не могат да участват в традиционния танц Халай, при който участниците танцуват прегърнати през рамо или хванати за ръце в редица или полукръг. Груповите снимки са забранени, но гостите могат да си направят индивидуални снимки с двойката, при условие че носят маски и стоят на безопасно разстояние.

Препоръчва се празненствата да се провеждат на открито, а позволеният брой на гостите зависи от големината на залата. Физическата дистанция ще се поддържа чрез спазване на задължително разстояние между масите. Температурата на гостите ще се мери при влизането им. Кината и театрите също започват работа от следващата седмица, а работното време на ресторантите и кафенетата ще бъде удължено.

Турция съобщи за първия си случай на коронавирус на 11 март, като оттогава регистрира над 190 000 заразени и 5001 смъртни случая. Броят на новозаразените в страната нарасна от началото на юни, когато беше разрешено отварянето на кафенетата, ресторантите, парковете и други обществени места, предаде novini.bg.

Сподели: