Гърция е взела „максимум мерки“ за сигурност, за да защити туристите от коронавируса

Гърция

Гърция взе „максимум мерки“ за сигурност, за да защити туристите от коронавируса, увери премиерът Кириакос Мицотакис. Летищата в страната се готвят от 1 юли да приемат нови международни полети, предаде агенция Франс прес.

Всички дестинации на континента и на островите са с подсилени медицински пунктове, заяви премиерът на общото събрание на Гръцката конфедерация на туризма.

„Взети са всички възможни предпазни мерки, за да можем да посрещнем посетителите при максимална сигурност от 1 юли“, увери той.

От 1 юли гръцките летища, конкретно на островите Санторини, Крит, Закинтос и Миконос, ще приемат нови полети, предимно от Европа.

Туристическият сезон бе открит на 15 юни с отварянето на хотелите и възобновяването на международните полети до Атина и Солун.

„Първата жертва на коронавируса по света е туризмът и не можем да подценяваме тежестта на икономическата криза. Това е най-голямата финансова криза от 70 години“, заяви Кириакос Мицотакис.

Туристическият сектор, силно ударен от кризата с коронавируса, е от ключово значение за гръцката икономика и осигурява над 20 процента от БВП.

БТА

Сподели: