Предстои ново класиране в детските ясли във Варна през юли

ВАРНА новини лого

До 14 юли ще се обявят незаетите места в самостоятелните детски ясли, а на 24 юли ще се извърши ново класиране, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. 535 деца са приети в първото за годината класиране. От тях  по първо желание са 99%, а по второ – 1 %. Родителите трябва да потвърдят приема до 10 юли включително на място в детската ясла, при спазване на противоепидемичните мерки. Децата ще се постъпват по предварително изготвен график от директора на съответната детска ясла, съобразно епидемичната обстановка.

Във връзка с въпроси от страна на родители от дирекция „Здравеопазване“ припомнят, че прехвърляне на класирани малчугани от една детска ясла в друга не се допуска. Редът за промяна на желанието за прием на вече класирано дете е – отказ от настоящото класиране и подаване на ново заявление за участие в следващо класиране. Съгласно заповеди и указания на Министерство на здравеопазването в яслите се допускат деца, които са вече записани за учебната 2019/2020 г. и не се допуска прием на нови деца. При промяна на противоепидемичната обстановка и мерките за организация на дейностите, ще започне поетапен прием на класираните деца.

Заради предстоящи ремонтни дейности няма да има прием в предстоящото класиране в детски ясли №5 „Чуден свят“ и №7 „Роза“.  Децата, които остават в тях  ще бъдат насочени в други детски заведения, като подробна информация родителите могат да получат от директорите на двете ясли.