Собственик на наркооранжерия се споразумя с Окръжна прокуратура – Варна

Прокуратура

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Варна и 32-годишният Костадин Манов, с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

На 26.05.2020 г. във Варна, държал 4,16 грама марихуана с различен процент на активно действащ компонент тетрахидроканабинол всичко на обща стойност 24,96 лева, от които на същия ден във Варна разпространил на друг мъж марихуана с нетно тегло 1,65 грама на стойност 9,90 лв. 

Костадин e роден във Варна, български гражданин, неженен, осъждан, със средно образование, не работи.

Пред съда той заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Деянието е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане отново за държане и разпространение на наркотици. През декември 2019г. Костадин Манов е признат за виновен и му е наложено наказание 1 година и 11 месеца „лишаване от свобода“ с 4 годишен изпитателен срок.

Съдебният състав на Варненския окръжен съд изслушвайки страните и запознавайки се с делото прецени, че внесеното споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление, 32-годишният мъж прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години. Видно от делото деянието е извършено в определения от съда изпитателен срок на предходна влязла в сила присъда. В този случай, съгласно разпоредбите в НК, Костадин Манов следва да изтърпи отложеното наказание в размер на 1 година и 11 месеца, при първоначален строг режим и му наложи „глоба“ в размер на 5000 лева.

Определението на съда подлежи да обжалване в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд – Варна.

Сподели: