Във Варна вече отлагат сключването на бракове за догодина

ВАРНА новини лого

Извънредната обстановка, свързана с COVID – 19, се отрази сериозно на броя сключени бракове в морската столица, а голяма част от запазилите дати през летните месеци отлагат церемониите за догодина. 

През май и юни, двойките, които са си казали „Да“ в Ритуалната зала във Варна са почти наполовина, спрямо 2019 година, каза за „Варна новини“ началникът на отдел „Радостни дейности“ към обредния дом в града Неждет Ахмед.

„За юни броят им засега е 84, спрямо 133 за миналата година. Хората непрекъснато се обаждат и отлагат. Голяма част от тези, които презаписаха датите си още през март за юни и юли, вече отлагат сватбите за догодина. До скоро те се надяваха, че през юни и юли ще могат да празнуват нормално, с повече гости“, отбеляза Неждет Ахмед.

Авантюристите обаче, на които не им се чака повече, имат необичайната възможност да увековечат вълнуващия момент с маски на лицата. „Младоженците и гостите се допускат вътре в залата са само с маски, ако има повече присъстващи, половината остават да изчакват отвън“, уточни началникът на отдел „Радостни дейности“.  

И все пак в петъчния 26 юни ще се осъществят 13 бракосъчетания, а преди дни млада двойка се е венчала с изнесен фолклорен ритуал на открито… под дъжда!

Мариана Стойкова

снимки: Ритуална зала – Варна