Извънредно от РЗИ: 22-ма са контактни на служителя в община Варна с коронавирус

Пореден безсмислен брифинг на РЗИ - Варна

Кадър ФЕЙСБУК

Общо 22-ма са контактували със служителя в община Варна, който има коронавирус. Това съобщиха на извънреден брифинг на РЗИ, в който участва и областният управител Стоян Пасев. В момента сградата на общината се дезинфекцира и е затворена. Чиновникът е нямал контакти с граждани.

Здравните власти не търсят хората, които могат да са заразени в дискотеката, където също има положителна проба, добави д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция във Варна.
Новорегистрираните лица са на възраст от 18 до 53 г., работещи в различни фирми и офиси, без епидемиологична връзка между тях. От новите регистрирани случаи, жена на 52 г. е хоспитализирана в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Света Марина“, останалите 7 са на домашно лечение.

Общо за област Варна са регистрирани 61 лица с положителна проба за COVID-19, от тях 2 медицински лица, 2 деца на 3 год. възраст, 1 починал. Активните случаи са 35, от тях 8 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.

„Препоръчвам на населението да спазва стриктно противоепидемичните мерки – неструпване на хора на едно място, дистанция минимум от 1,5 м, използване на лични предпазни средства и дезинфектанти, отговорност за опазване на личното и обществено здраве. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионалната здравна инспекция за установяване на нови контактни лица. Бъдете отговорни! Бъдете здрави!“, каза Стоян Пасев, намеквайки, че в нашите ръце е възможността да се запазят сегашните мерки без да се налага връщане към карантината от преди няколко седмици. 

ВН

Още по темата: 

Стоян Пасев: От няколко огнища Варна пламна с коронавирус, предстоят адекватни мерки

РЗИ с подробности за заразените във Варна

Нов тревожен рекорд: 166 случая на COVID – 19 в страната, 8 от тях във Варна

Сподели: