Тестват масово за коронавирус работещите по тунела „Железница”

ковид проба

Масови тестове на работещи по тунела „Железница”.  До тях се стигна, след като откриха коронавирус при единия от пострадалите при срутването в пътното съоръжение, предаде Nova.

Тепърва ще се правят тестове на всички контактни с работника лица. Те все още се изследват и резултатите им не са готови. От фирмата изпълнител уточниха, че са направили всичко възможно, за да помогнат на РЗИ. А от Здравните власти отказаха да дадат информация.

Докато все още не е ясно огнище ли е строежът на най-дългия тунел у нас, ромският квартал „Изток” в Кюстендел се превърна в такова. Там броят на заразените вече наближава 100.

„Към момента ситуацията в Кюстендил е овладяна, но имаме над 800 човека, които са по масивите, които са от други градове, в съседни общини също се намират. Те обаче идват в магазините, опитват се да влязат без маски. Това са хора, които ние не можем да карантинираме. Тези хора идват сутрин в банковите офиси, идват в магазините и затова е изключително тежка ситуация”, обясни кметът на Кюстендил Петър Паунов

„Евентуално при увеличаване броя на заразените ще се наложат и по-рестриктивни мерки, естествено блокиране тотално на квартал Изток, и на града ако се наложи, но за момента нямаме такива данни”, заяви Виктор Янев, председател на Кризисния щаб.

Сподели: