Ананиев: Надявам се на този етап да няма затягане на мерките

Кирил Ананиев

Министърът на здравоопадването Кирил Ананиев заяви, че се надява феновете да спазват предписаните мерки за финала на Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив. Както стана ясно за финала ще бъдат допуснати 12 хиляди души на Националния стадион „Васил Левски“.

Министърът допълни, че в близките дни се очаква намаляване на заразените от коронавирус и не се очаква затягане на мерките, но предупреди, че при неспазване на предписаните мерки ще се предприемат по-строги действия.

„Изпратих писмо по отношение на органицацията и меркитие за сигурност. Сигурността на хората по стадионите и на играещите спортисти е най-важна. Не се предвижда затягане на мерките. Спортистите пазят сериозно своето здраве, медицинските екипи се грижат за тяхното здраве. Млади хора са и са в най-добро състояние. Очакваме следващите дни намаление на случаите. Надявам се на този етап да няма затягане на мерките“, заяви министър Ананиев.

„Задължение на организатора на футболния мач е да осигури спазването на мерките. Има съставен акт от Левски – ЦСКА. Организаторът носи отговорнст, отборът, който е домакин“.

„За финала отговоря професионалната футболна лига. Те трябва да разпределят по справедлив начен билетите и да организират мерките. Останалите мачове продължават по старите мерки – 1000 души на сектор. Който наруши разпорежданията отборът домакин ще понесе последствията“.

„Ще издам заповед в сряда – разпределини по 3000 души в четирите сектора. Ако стане масова практика, както на ЦСКА – Левски, ще затегнем мерките. Нека да дадем шанс и доверие на хората. Надявам се този път да бъдат по коректнни, но ако не е така ще предприемем по-строги действия“.

„Клубните лекари са на много професионално ниво. Всичко се следи. Който е бил във футбола – това е една голяма любов, нека да бъдем отговорни към нея“, допълни доктор Михаил Илиев.

От Gong.bg

Сподели: