Рецепта на деня: Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна

пълнена чушка

Необходими продукти:

8-10 чушки

500-600 г кайма

1 глава лук

1 морков

1 настърган домат (или 1/2 ч. ч. домати от консерва)

2/3 ч. ч. ориз

1 ч. л. червен пипер

олио

сол

магданоз или подправки сподед вкуса

 

За соса:

2 яйца

2 с. л. (с връх) брашно

2 с. л. кисело мляко

200 мл прясно мляко

 

Начин на приготвяне:

Лукът и морковът нарязваме ситно и запържваме в тенджера с 1 – 2 с. л. олио. Добавяме каймата и запържваме, докато стане на трохи.

Добавяме доматите, заедно с ориза и оставяме да изври течността. Прибавяме червения пипер и подправките.

С чаена лъжичка пълним чушките, измити и изчистени от семките. Подреждаме ги в тава, ако остане от сместа, запълваме празните места около чушките. Наливаме вода, но без да ги покрива. 

Печем до готовност на ястието.

Продуктите за соса разбъркваме на рядка кашичка. Когато чушките са готови, изваждаме тавата и ги заливаме със соса. Връщаме във фурната за не повече от 2-3 минути.

Добър апетит!

ВН

Сподели: