Искат отнемане на титлата на Хабиб

ВАРНА новини лого

Ситуацията в лека категория на UFC повдига все повече въпроси и мнения. Надигат се все повече гласове, че титлата на Хабиб Нурмагомедов трябва да бъде отнета, а разиграването на колана трябва да бъде много по-често.

Водещият журналист Брет Окамото коментира случващото се и обяви, че UFC да спре да раздава някакви временни титли и да предприеме по-решителен подход.

„Нуждаем се от по-чести двубои за титлата в лека категория. Това не може да продължава така. Макгрегър спечели титлата в леката категория през ноември 2016 г., а оттогава се проведоха едва четири мача за този колан. Четири! Това не е справедливо. Има толкова много талантливи и достойни кандидати“, каза Окамото, цитиран от Boec.bg.

„Преди пандемията от коронавирус Джъстин Гейджи беше в разочароващо положение. Битката между Нурмагомедов и Тони Фъргюсън беше отменена и едва тогава той получи възможност за истински двубой за трофея.

Мразя да гледам битки като двубоя Дъстин Порие срещу Дан Хукър, където и двамата оставиха част от себе си в клетка, без да знаят каква съдба очаква победителя. Защото тази дивизия винаги стои неподвижна. UFC трябва да направи всичко възможно, за да направи категорията по-жива“, каза популярният журналист.