Почина Спаска Митрова

ВАРНА новини лого

Спаска Митрова, която дълги години се бори, за да прибере детето си у дома, е починала снощи в Република Северна Македония. Тя е била болна от рак от дълго време. До последния си ден е живяла заедно с дъщеричката си Сузана, която е на 14 години.

Митрова, която има и българско гражданство, води дълга съдебна битка с бившия си съпруг за правата над детето им. Казусът стигна и до Страсбург.

„С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск не се отказа от себе си и своя род. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на близките на г-жа Митрова. Знам, че нищо не може да компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, но Ви уверявам, че България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония“, написа във Фейсбук Екатерина Захариева.

От Tribune.bg