Нудисти отнесоха солени глоби, не спазвали дистанция

плаж

Шестима италианци отнесоха солени глоби, защото си позволили да се попекат както майка ги е родила на брега на езеро в Северна Италия, без да спазват нужната социална дистанция, пишат местни медии, цитирани от „Монитор“.

Нудистите били забелязани от полицейски патрул край плажовете на Абадия Лариана на езерото Комо. Всеки от шестимата, на възраст между 43 и 68 години, бил глобен с по 3333 евро.

Местната полиция обхожда езерото пеша или с патрулни лодки, за да налага мерките за социална дистанция. Властите в Ломбардия се опитват всячески да въздържат хората да не се трупат по плажовете, привлечени от хубавото време.

По време на последния уикенд край бреговете на Комо са били забелязани няколко десетки души, главно от Латинска Америка, Източна Европа или съседни италиански провинции. Макар и Ломбардия да вдигна част от ограничителните мерки, носенето на защитни маски е задължително дори и на открито. За съжаление на шестимата нудисти, те са били дори и без тях, отбелязва в. „Кориере дела сера“.