Рецепта на деня: Закуска от село (от тефтерчето на баба)

Продукти:
700 гр. картофи
4 глави кромид лук
200 гр. бекон
30 гр. масло
три яйца
3 с.л. прясно мляко
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. индийско орехче
2 стръка див лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. млян черен пипер
Приготвяне:
Измийте картофите и ги сложете ги за се сварят за половин час. Когато са готови, ги отцедете, обелете и нарежете на колелца. Обелете лука и го нарежете на парчета.
Нарежете и половината бекон на кубчета и го сложете в тигана заедно с масло и лук. Пържете до златисто. Добавете картофките и ги запържете до получаване на хрупкава коричка.
Разбийте яйцата с млякото. Подправете със сол и двата вида пипер, индийско орехче и див лук. Прибавете и останалия бекон, нарязан на кубчета. Изсипете тази смес върху картофите. Оставете 10 минути да се сгъсти.
Сервирайте топло.