Времето през уикенда: По морето слънце, в планините дъжд

ВАРНА новини лого

В събота в западните части на страната ще вали почти през целия ден. На места количествата ще са по-значителни за денонощието, съпроводени с гръмотевична активност. 

В Централна и Източна България облачността ще е разкъсана, с повече слънце и без валежи. Температурите в най-топлите часове от деня ще бъдат от 20-25 градуса на запад, до 30-32 градуса на изток. 
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат между 27 и 29 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 
 
Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър по високите части. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра ще е около 11. 
 
В неделя в западната част от страната отново ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще са между 22-27 градуса. Слънчево ще остане времето в източната половина на страната. Там температурите ще са около 30 градуса. В понеделник се очаква валежите навсякъде да спрат.