Бум на оставки в ПП „Възраждане“

ВАРНА новини лого

Цялата партийна организация на „Възраждане“‘ в Русе е останала без хора след като първо Дилян Саманджиев напусна председателския пост, а сега и цялото ръководство заедно с кмета на с. Николово, както и почти всички активни дейци в Русе.

Преди месец напуснаха и двама общински съветника от Бургас, както и кмет на ,,Възраждане‘‘ в Община Бургас. Има недоволство от това, че председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов използва организацията като еднолична фирма и не спазва устава на партията, заявяват от организацията, цитирани от Dunavmost.com.

Към този момент Варненската прокуратура разследва длъжностни лица от ръководните органи на партия „Възраждане“, които са присвоили партийна субсидия в размер на 1 млн лева, връчени им като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

„Не смятам да коментирам самото решение за напускането от ,,Възраждане‘‘, защото то е общо решение на хората, които работиха рамо до рамо с мен през последните три години за градеж, развитие и полуляризиране на организацията в Русе. Аз вече не съм част от ,,Възраждане‘‘, както и Златан Ванев, който е кмет на с. Николово. Напускат също и Георги Георгиев – зам.-председател и Александрина Йорданова – секретар, както и всички активни граждани и членове, които са имали връзка с ,,Възраждане‘‘-Русе.

„Мотивите за напускането ни са свързани с оперативната работа на организацията в национален план и отношението на ръководните кадри към отделните структури. Също се припокриват с тези на Владимир Павлов, който беше координатор и общински съветник в Бургас от ,,Възраждане‘‘ и Диян Георгиев, който също е общински съветник от Бургас.

Очаквам сега да ни изкарат най-лошите както направиха с хора, които работиха за организацията абсолютно безплатно, но това не ме притеснява. Защото ние работихме още като студенти за организацията, правили сме го с добри намерения и аз лично не съжалявам за времето, което съм прекарал във „Възраждане“!“, каза общинският съветник Дилян Саманджиев.

,,Аз съм солидарен към цялата организация на ,,Възраждане‘‘ в Русе, защото влязох в организацията заради младите хора в нея. Затова и напускам заедно с тях‘‘ – каза Златан Ванев, кмет на с. Николово.