121 – за нумерологията на проваления протест

ВАРНА новини лого

Снимка Фейсбук

Не се получават нещата на родните протестиращи. Търсените 121 гласа в Народното събрание се оказаха мираж и правителството очаквано постигна пореден успех.

И оттук започва своеобразната нумерология на „недоволството“.

Около 121 се оказаха протестиращите в двата дни покрай вота в Парламента. Почти сигурно – поименно се познават, много вероятно покрай ведомости от Дубай.

Е, твърдият електорат е привилегия именно на левицата, но какво значение има тук някаква си личност?! Събитията се дирижират от партиите и политиците! Със затвърждаване на тази тенденция обявеният за „спонтанен“ протест със сигурност ще остане само с финансово най-заинтересованите в него и естествено, хардлайнерите.

Пак приблизително 121 вяли протестъри се провлачиха във вторник вечерта през центъра на Варна в обезсърчителния за опозицията 21 юли. „Смях на площада“, би казал някой, но действително комичната колаборация на БСП, „Демократична България“ и заплашеното от заличаване „Възраждане“ стига за максимум вагон с хора. Не че някой е очаквал чудеса точно от най-големите длъжници към варненци, но тези действително бързо свиха знамената. (Които не успяха да нарежат.) Допълнително са и атракция за туристите – вероятно приемат тази „троица“ за група клоуни с тъпани – една действително атрактивна комбинация!

Продължава девалвацията на ценностите и на „недоволните“ на жълтите павета. Стройната редичка се раздвои, разтрои, мултиплицира. Щатните клакьори се разпиляха, но тук – „ново двайсе“: започнаха саботажи. Първо в метрото, скоро (вероятно) и на други места.

Шумкарска им работа! Но още колко золуми да натворят 121 платени недоволни?

И ако леко излезем от общия тон на шеги и закачки, защото атентатът в църквата Св. Неделя е урок, който е добре да се помни. Да не подценяваме възможността за нещо подобно в наши дни – оформлението да е различно, но целта – същата.

Не, определено нумерологията със 121 определено не е смешна. Хипотетично може да стане и страшно.

Намеренията да се стигне до края са съвсем прозрачни.

Остава единствено надеждата здравият разум на българина отново да надделее.

Народе?!

Иван Стоев