Въпреки гаврата с европейския флаг: Хората на Иван Костов в общ марш с „Възраждане“ и БСП

ВАРНА новини лого

Въпреки гаврата с европейския флаг, който беше нарязан с нож в центъра на Варна от фенове на „Възраждане“ и БСП, вчера хората на Иван Костов се присламчиха към шествието на партиите на Борислав Гуцанов и Костя Копейкин.

Първоначално от местната структура на ДСБ и „Да, България“ направи нефелен опит да поведе шествието с развети сини флагове, разчитайки на лидерския чар на Нелко Начев, Ивайло Митковски, Николай Капитанов, Мария Ангелова, Йоан Каратерзиян и на Милена Пехливанова, гравитираща около „Боец“.

Стела Николова, която обикновено вдъхновява участниците и бодро припка в първите редици, за пореден ден липсва на протеста. Групичката обаче рязко се запря до ъгъла на тротоара – край Гарнизонния стол, защото масовката с българския трикольор от „Възраждане“ и БСП не ги последва.

Последваха провиквания и взаимни обвинения от едната и другата страна на улицата, че протестът умишлено се разцепва. Разгневени, активистите на антиевропейската партия „Възраждане“ и на БСП, демонстративно обърнаха гръб и рязко промениха обичайния маршрут на шествието, като тръгнаха по бул. „Осми Приморски полк“. Разцепването на протеста обърка репортерските екипи, натоварени да отразяват мощни, хилядни шествия.

Осъзнавайки как остават един файтон хора, които няма как да впечатлят никого и да влязат в новините, хората на Иван Костов преосмислиха позицията си и бързо се присламчиха към партийните агитки на Гуцанов и Копейкин.