Случаите на ухапвания от кърлежи във Варна намаляват

кърлеж

За периода 24.07.2020г. – 30.07.2020г. са регистрирани 35 случая на ухапани от кърлежи. 32 от тях са във Варна. Това сочат данните на РЗИ – Варна. Няма регистриран случай на Лаймска борелиоза и на Марсилска треска, добавят от здравната инспекция.

Броят на регистрираните чревни инфекции е 15 случая срещу 29 от предходната седмица, представени от: 6 ентероколита, 1 салмонелоза, 2 хепатита и 6 колиентерита. От въздушно – капковите инфекции (без грип и ОРЗ) са регистрирани 12 заболели от варицела и 1 скарлатина срещу 5 броя заболели от варицела за предходната седмица.

Има 21 регистрирани остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица срещу 25 броя от предходната седмица. За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно доказани положителни на COVID-са 148 лица.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали 24 лица- имунизирани 16. От тях за жълта треска – 2. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 7 лица.

Извършени са 392 бр. епидемиологични проучвания на положителни и контактни на полижителни на COVID-19.

Служители на РЗИ- Варна проследяват субективното състоянието на 12 граждани на област Варна, без избор на общопрактикуващ лекар, поставени под карантина след завръщане в страната ни.

ВАРНА новини