Бум на заразени с коронавирус в „Охранителна полиция“ (ВИДЕО)

Охранителна полиция

Снимка БГНЕС

Бум на заразени с коронавирус в „Охранителна полиция“, предава NOVA. Основният проблем е, че полицаите се движат на групички и се возят заедно в джипове.

Няма сериозно болни униформени, както и сред техните контактни лица. Намалението с 1/3 на личния състав обаче ще повлияе на охраната на протестите и др. мероприятия.

В последната седмица са открити по пет-шест случая на ден на заболели полицаи. Не се изключва и възможността да бъдат командировани служители на реда от провинцията.

На традиционния брифинг на СДВР за деня комисар Радостин Стойчев призова както служителите, така и протестиращите да носят маски, въпреки, че не е задължително това да се прави на открити места. 

„Имаме проблем предвид епидемиологичната обстановка със служители на реда. Налага се да въведем мерки за сигурност. Една от тях е намаляване на полицейския ресурс по време на тези мероприятия, за да не се окаже, че една част от тези хора са заразени, а други от тях са контактни. Няма сериозни случаи, спазваме всички правила, грижим се за здравето на колегите”, обясни комисар Стойчев.

Той потвърди още, че едно лице е задържано за опит за палеж на една от протестните тенти на „Орлов мост“, уточнявайки, че става въпрос за мъж на 37 г., срещу когото има образувано досъдебно производство за проявата му.

За вчерашния ден е имало два регламентирани и два нерегламентирани протеста, като до сериозна ескалация на напрежението не се е стигнало.

„Към 21,20 ч. беше установено лице, което се опита да разлепва стикери по служебните автомобили на БНТ“, каза комисар Стойчев.

Вижте видео:

Бум на заразени с коронавирус в „Охранителна полиция“

Бум на заразени с коронавирус в „Охранителна полиция“. Подробности от СДВР

Публикувахте от Новините на NOVA в Събота, 1 август 2020 г.