От „Да, България” станали „Да, МаяМа”

Протестъри

С участието си в палатковата блокада на пъпа на Варна Демократична България влезе в остро противоречие с позициите, които доскоро изразява в социалните мрежи. Само преди броени дни общински съветници от ДБ открито признаха във Фейсбук, че не одобряват транспортния терор над варненци, но днес лично парализират трафика в града и гордо позират за снимки край катуна насред кръстовището пред общината.

Партийната марка „Да, България” вече звучи по-скоро като „Да, МаяМа”, след като блюстителите на „новия морал” в политиката синхронизират действията си изцяло с главните организатори на демонстрацията Борислав Гуцанов, Костя Копейкин и Мая Манолова.

Манолова, добила печална слава покрай връзките си с Братя Галеви и като вносител на поправката „Ванко 1”, днес бодро скандира „Мутрите вън!”, а палатковият лагер в центъра на морската столица се появи непосредствено след пристигането й във Варна и последвалата среща с градския лидер на БСП Борислав Гуцанов.

Сред популярните муцуни на протеста е и Мануела Малеева, която официално е в отбора на „Да, България” и дължи лична благодарност на Иван Костов и Стефан Софиянски, по чието време семейството й се е облагодетелствало от скандална заменка в столицата с апетитен имот от 21 дка.

В емоционално интервю пред БНР вчера самият Иван Костов коментира: „За първи път виждам толкова нагло и очевидно да бъде обсебен този протест от хора от олигархията, какъвто е например дубайският емигрант…” Командирът определи случващото се като „жалък начин да се прави на политик един олигарх”. „Хората трябва да внимават”, заключи бившият премиер, визирайки без съмнение и собствените си политически наследници от Демократична България.

Мая Манолова

Мая Манолова