Спечелен и втори национален етап по НП „Изграждане на училищна STEM спеда“, пореден успех за ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово

ВАРНА новини лого

Инж. Марияна Великова

ПГСС „Св. Георги Победоносец“ успешно премина и през втория етап на кандидатстване в първата по рода си НП „Изграждане на училищна STEM среда“. Училището ще получи финансова и организационна подкрепа от Министерство на образованието и науката за изграждане на иновативен STEM център, съобщи инж. Марияна Великова – директор на училището.

„Искрено благодарим на всички училищни екипи, които вдъхновено представиха своите ценни идеи и планове, демонстрираха вдъхновение, професионализъм и желание за дългосрочно развитие на STEM обучение в училище! Вие сте ключовите елементи на промяната в своите училища за качественото и ефективно STEM обучение!

За всички оценители беше огромно удоволствие да се докоснат до ентусиазма и мечтите, които стоят зад Вашите проекти. Пожелаваме Ви успех и се радваме, че ни предадохте частица от заряда, с който сте подготвили и развили Вашите идеи през последните над 2 месеца. Благодарим ви за усилията, за идеите и за участието в Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“!

Проектните предложения бяха оценени от специално сформирана комисия, в която взеха участие експерти от Министерството на образованието и науката и специалисти с експертиза в иновациите в образованието, в технологичните индустрии, ИКТ, природните и точните науки“, информираха от МОН.

ВАРНА новини 

Още новини за община Суворово вижте тук

Още новини за ПГСС „Свети Георги Победоносец“, гр. Суворово вижте тук