През септември започва ремонт на детските ясли „Чуден свят“ и „Роза“ във Варна

ВАРНА новини лого

Ремонт на детските ясли „Чуден свят“ и „Роза“ ще започне в края на септември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ в Община Варна. „Чуден свят“ е построена през 1962 г., а „Роза“ – през 1971 г. Оттогава в двете сгради не е извършван основен ремонт.

Проектите предвиждат мерки за подобряване енергийната ефективност и изграждане на пристройки за външни асансьори. При изпълнение на строително-монтажните работи в двете детски ясли са заложени следните дейности: подмяна на електрическите инсталации, на осветителните тела с енергоспестяващи, на остарялата ВиК мрежа; цялостна подмяна на дограмата – външна и вътрешна; монтиране на нови котли на газ; подмяна на старите радиатори за отопление; изграждане на нови вентилационни и климатични инсталации; топлоизолация и хидроизолация на покрив; топлоизолация и нова мазилка на външни стени; подмяна на подова настилка в помещенията, на фаянсовата облицовка в мокрите помещения; изграждане на достъпна среда и платформи.

Предвид заложените в проектите СМР-та, дейността на двете ясли ще бъде временно прекратена, обясниха от дирекция „Здравеопазване“.