Задържаните на „Ситняково“ – на свобода срещу 500 лв. гаранция

И двамата задържани за случая с потрошената кола на протеста пред румънското посолство излязоха на свобода срещу 500 лева гаранция. В четвъртък и вторият арестуван – Георги Георгиев, бе освободен. Това стана след решение на съда, научи NOVA.

По-рано през деня прокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев. 25-годишният мъж е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда собственост.  Според разследващите младежът скачал по предния капак на колата на майката с децата и счупил стъклото като го удрял с ръце. Всичко това е станало пред очите на невръстните деца на Елена Мицева.

Защитата му твърди, че е невинен. Пред съда Георгиев заяви, че не е участвал в погрома на колата, а е бил само на протест. 

„Той обясни, че няма съпричастност по увреждането на автомобила. Заяви, че се е възползвал от мирното си право да протестира и че се е доближил до колата едва, след като госпожата е потеглила през тълпата, за да предотврати тя да нанесе щети върху протестиращите”, поясни адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев.

Другият обвинен – Стоян Атипов, също е на свобода срещу гаранция.

Още по темата: Готвачът агресор от „Ситняково“ се оправда с приятелите си