Разпоредиха проверка за намесата на чужди сили в случая с Навални

ВАРНА новини лого

Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин разпореди на парламентарната комисия по сигурност и борба с корупцията да разследва дали зад предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални не стоят чужди сили.

Председателят на Долната камара на руския парламент изрази задоволството си от факта, че федералният канцлер Ангела Меркел е откликнала и е оказала помощ на Навални.

„Иска ми се да вярвам, че тя щеше да постъпи по същия начин, ако ставаше въпрос да всеки друг руски гражданин, а не само за радикален опозиционер“, посочи Володин.

Той допусна, че в случая може да става дума за провокация от страна на Германия и други държави от Евросъюза, като целта е предизвикването на нови обвинения срещу Русия.

Според Володин инцидентът с Навални се използва за натиск върху Москва, която се обяви против всякаква външна намеса във вътрешните работи на Беларус.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи като прибързани твърденията на германските лекари за отравянето на опозиционера.

Песков посочи, че засега не вижда повод за разследване на инцидента с Навални, за което призоваха европейските лидери.

БНР