Един убит и седем ранени при инцидента в Бирмингам

полиция

iStock

Един човек e загинал, a седем са ранени в резултат на нападенията с нож снощи в центъра на британския град Бирмингам. Това се съобщава на уебсайта на полицията на града, административен център на окръг Уест Мидландс, който по-рано описа станалото като „голям инцидент“, предаде БНТ.

„Можем да потвърдим, че започнахме разследване за убийство след събитията, които се случиха в центъра на Бирмингам през нощта. Един мъж, за съжаление, почина. Друг мъж и жена са тежко ранени, още петима души също са ранени, но нараняванията им не представляват заплаха за живота“, съобщи полицията, допълвайки, че нейните служители събират доказателства от местопрестъплението.

В брифинг на живо началникът на полицията в Бирмингам Стив Греъм заяви, че правоохранителните органи търсят един заподозрян във връзка с нападенията, за които полицията твърди, че са свързани. Той добави, че „няма абсолютно никакви индикации, че те са свързани с тероризъм“ или че нападателите са били водени от омраза.

„На този етап не можем да идентифицираме някакъв конкретен мотив, но изглежда като непредумишлено нападение“, допълни Греъм.