Русия смята, че Германия играе двойна игра при отравянето на Навални

Навални

Засега Москва не е сигурна, че Германия не играе двойна игра, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявлението на германския външен министър Хайко Маас относно ситуацията с руския блогър Алексей Навални, цитира думите ѝ РИА Новости.

По-рано Маас заплаши Русия с „реакция“ от страна на Германия и нейните партньори, ако Москва не даде „разяснения“ по ситуацията с Навални. Берлин вярва, че той е бил отровен и „възлага надежди“ за разкриването на това „тежко престъпление“. Според министъра, ако руските власти нямат нищо общо с нападението, тогава те „трябва да са заинтересовани от доказването му въз основа на факти“, предава „Фокус“.

Захарова предположи, че в интерес на Берлин е незабавният отговор на искането на руската прокуратура, което е предадено на германските власти още на 27 август.

„Къде е тази „спешност“, за която настоявате? Тя липсва Именно на немска страна, ако се съди по изявленията на специализирания отдел в Министерството на правосъдието в Берлин, който само „проучва искането и решението за одобрение ще бъде взето при необходимост в съгласие с компетентните федерални органи“. Като не изпраща отговор, Берлин забавя разследването, за което призовава. Нарочно?“ – пише Захарова в социалните мрежи.

dnes.bg